Sevilla en het mysterie van de handdoeken. (En de

Twintig kilo bagage voor vijf maanden is niet veel. Vandaar dat ‘overbodige’ dingen als handdoeken thuisblijven. Met de twee handdoeken die wél door de strenge bagageselectie waren gekomen kon ik gelukkig het weekend overleven. Maandag werd het dan ook hoog tijd om een paar van deze handige dingen aan te schaffen.

Na de eerste Spaanse cursusdag, daarover later meer, gingen we met maar liefst vier man sterk de Sevilliaanse straten op. De één met een groter Spaans vocabulaire dan de ander, maar in ieder geval zonder het woord ‘handdoek’ in het Spaans te weten. De slimme, goed Spaans sprekende Fin wist uiteindelijk uit te zoeken waar we naar moesten vragen. Winkel in, winkel uit, maar geen handdoek te vinden. Aangezien ik toch wel erg graag handdoeken wil hebben, loof ik bij deze een beloning uit voor de gouden tip.

Maandag was overigens ook de eerste cursusdag. We startten met een niveautest, waar ik vol overtuiging deed alsof ik de antwoorden wist, maar vervolgens alles verzon. (Ik denk dat de Spaanse taal zeker een paar nieuwe woorden rijker is nu.) Ik eindigde uiteindelijk toch bij de beginnersklas, samen met Kasper, wat Engelsen en een Finse. Iedere dag hebben we vier uren Spaans in de ochtend en Kasper en ik hebben nog twee uren Spaans in de middag. Ik heb het idee dat ik al best veel heb geleerd, maar ik begrijp er nog niks van. In ieder geval heb ik er de afgelopen nacht over gedroomd, dus niemand kan meer beweren dat ik niet fanatiek aan het Spaans leren ben. ;-)

Toen ik op het einde van de dag gids aan het spelen was voor een paar medecursisten, is mijn telefoon gejat. Daarmee sluit ik dit verhaal af, want het is de hoogste tijd om me naar mijn Spaans cursus te begeven. 

Adiós! 

Reacties 2

Amarins 31-01-2012 10:24

Heey Svea,

Meen je niet, die spanjaarden kest ook niet vertrouwen he!

Maar leuk verhaal! Heel veel succes met de Spaanse cursus en groeten aan kasper.

xx

carry 31-01-2012 11:31

he svea!!!
heb even gevraagd bij de schoonfamilie voor je. je moet ff vragen naar: "una tienda de ropa de hogar". dat zijn winkels die spullen verkopen voor bed en bad.
het spaanse woord voor handdoek is trouwens toalla. spreek uit toaja. en als ze het dan niet snappen kun je nog zeggen: para secar despues duchar!
ik hoop dat je hier wat mee kan!
veel plezier en succes daar!

xx
car

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer