Que guapa

Vanuit m'n vertrouwde Facebookkringetje was er vraag naar een verhaaltje en wat foto's. Speciaal voor deze mensen heb ik me daarom maar (met moeite natuurlijk) van mijn studieboeken naar mijn laptopje gesleept om op deze heerlijke zondag weer een ontzettend boeiend reisverhaal te produceren. 

Waarschijnlijk is het woord studieboeken in de eerste alinea voor velen een schok om te lezen. Begrijpelijk, aangezien ik de voorgaande maanden niet veel hoefde te doen. Op het leren van de Spaanse taal na, was het volgen van de lessen op de universiteit en een paar praktische opdrachten het enige wat op de planning stond. Daar is nu verandering in gekomen. De lessen zijn gestopt, in verband met de ZOVEELSTE staking in het onderwijs, waardoor het nu de hoogste tijd is voor het bestuderen van zes Spaanstalige studieboeken. Een reuze pittig, maar uitdagend klusje. 

De afgelopen drie weken stonden in het teken van bezoek uit Nederland. Joukje kwam als eerste langs, wat ervoor zorgde dat de temperatuur steeg naar maar liefst 49 graden. Er stond is dus maar één ding te wachten: een auto huren mét airco en het kustgebied van Andalusië verkennen. De week vol zon, gelach en gereis vloog om. Een week waarin Joukje heeft kunnen kennis maken met de blondheidsgekte waar de Spaanse mannen zo'n last van hebben: één blonde, 'lange' Nederlandse is al reden genoeg om gek te worden, bij twee blonde dames draaien ze zowat door. Toen Joukje weer in het vliegtuig naar het prachtige Nederland zat, stapten m'n ouders in het vliegtoestel naar Sevilla. Ook zij hebben een auto gehuurd waardoor ik 10 dagen kon genieten van steden als Granada, Ronda, Gibraltar en vele kleine dorpjes. Ook m'n grote zus Mirjam kwam ons nog een weekend vergezellen. Helaas was de temperatuur iets minder hoog, maar volgens mij heeft ook zij zich prima vermaakt. Van bezienswaardigheid naar terras en weer terug naar een bezienswaardigheid waren de afgelopen weken zeker een hoogtepunt van mijn Spanjetijd. 

Het bezoek is weer weg, Andalusië is bekeken en ik probeer weer een beetje ritme te krijgen. Er is gelukkig genoeg te doen. Zo is er een kakkerlakken/salamanderplaag in ons huis, die ik met veel moeite probeer te bestrijden, maar wat tot nu toe nog niet is gelukt. Alle tips zijn dan ook van harte welkom. Daarnaast moet er iedere week nog een column voor de Friso worden geschreven en liggen die vreselijke studieboeken klaar. Door de warme temperaturen begin ik eindelijk te snappen waarom men hier siësta heeft. Hoewel het vroege opstaan en 's middags slapen me niet goed afgaat, probeer ik 's middags wel zoveel mogelijk binnen te blijven. Want tegen de zon van Sevilla is geen zonnebrand bestand. De laatste vijf weken staan dus in het teken van leren en zonnen. Want met het mooie weer in Nederland moet ik extra m'n best doen om bruiner te zijn dan de mensen thuis.. 

Reacties 3

Maarten 27-05-2012 20:00

De moeite wordt zeer gewaardeerd hoor!
Leuk om weer wat van je leven daar mee te krijgen.
Andalusie is echt super gaaf.
Geniet van je laatste weken!
X uit South Sudan.

Maarten 27-05-2012 20:00

De moeite wordt zeer gewaardeerd hoor!
Leuk om weer wat van je leven daar mee te krijgen.
Andalusie is echt super gaaf.
Geniet van je laatste weken!
X uit South Sudan.

Joukje 27-05-2012 23:28

Ola!!

Haha! Leuk verhaaltje weer vrouw!!! Ik zal kijken of ik deze week de foto's online krijg!
Tja, hier is gelukkig iets minder blondheidsgekte, hoewel de temperatuur hier lekker mee doet.

Succes en dikke tut

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer