Lekker roeien

 Beloofde ik enkele weken geleden nog dat iedereen die langskomt verzekerd is van een slaapplaats, diegenen moet ik nu helaas teleurstellen. Na een gestolen telefoon en een kapotte laptop is nu mijn derde ongeluk aan komen waaien; het luchtbed heeft het begeven. Hoewel het een fikse investering was van Kasper en mij, is het nu wel duidelijk dat we absoluut niet voor kwaliteit hebben betaald. In ieder geval heb ik nog twee weken om op luchtbeddenjacht te gaan, dus dat zal vast wel goed komen. In ieder geval hoef ik me geen zorgen meer te maken over wat voor ongeluk me nu weer zal overvallen, volgens verschillende bronnen komt ongeluk in drie keer.

 De afgelopen week ben ik samen met een meisje uit België op jacht gegaan naar een roeiclub. We kwamen er al snel achter dat dit een zeer populaire sport is hier, want vrijwel alle clubs hadden pas weer plaats in april of mei. Na kilometers gelopen te hebben, vonden we na enkele uren een klein clubje waar we deze week al van start konden gaan. Helaas voor ons sluiten onze roosters niet op elkaar aan, waardoor Mélanie en ik nu in aparte lessen gaan roeien. Ik hoop in ieder geval dat ik vanaf volgende week twee keer per week twee uren heerlijk in het zonnetje het water op kan.

 Afgelopen zaterdag ben ik met de bus naar Matalascañas geweest. In dit dorpje, twee uren reizen, is het dichtbijzijnde strand van Sevilla. Helaas was het deze dag voor het eerst bewolkt en mistig. Gelukkig was er ‘s middags een beetje zon, waardoor we toch nog een klein beetje bruin zijn geworden. Zondag was het vertrouwde zonnetje weer volop aanwezig, wat Kasper, zijn broer en mij verleidde tot een middagje terrassen in het gezelschap van heerlijke tapas en verkoelende drankjes.

 De lessen op de universiteit zijn na ruim twee weken nog steeds vrijwel onverstaanbaar. Het feit dat Erasmusstudenten ingedeeld worden bij Spanjaarden bij praktische opdrachten, moet me als het goed is helpen aan een paar EC’s. Voor de rest hebben docenten een paar boeken aangeraden die ik kan lezen, met behulp van Google Translate en mijn alleswetende woordenboeken moet het in juni hopelijk goed komen met de examens. Een paar dagen geleden nam een Spaans docent contact met mij op over een intercambio. Deze meneer heeft namelijk enkele jaren in Nederland gewoond en wil zijn Nederlands verbeteren voordat ie een Nederlands examen aflegt hier. Vanaf volgende week is mijn tweede intercambio dan ook een feit. Als mijn Spaans hiermee niet met sprongen vooruit gaat, weet ik het ook niet meer. 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer