Knutselen

Ter afwisseling van mijn knutselwerkjes, hier weer een kort reisverslagje. Vorige week zou ik officieel beginnen aan de universiteit, maar aangezien Spanjaarden allergisch zijn voor de woorden 'officieel', 'op tijd' en 'deadlines', heb ik gister mijn eerste les gevolgd. 

Een Erasmusstudent in Spanje heeft een prachtig leven. Dit blijkt wel aan het feit dat je bij aankomst eerst twee weken lessen mag volgen en daarna pas je definitieve vakken hoeft te kiezen. Helaas was dit mij niet verteld, zowel niet door de Hogeschool in Nederland als de universiteit in Spanje. Laten we dat maar, voor de zoveelste keer, op een communicatiefoutje van beide Communicatie opleidingen schuiven. De vakken die ik waarschijnlijk definitief ga volgen zijn richting PR en Audiovisueel. Alle vakken zijn hoofdzakelijk theorie, dus dat moet lukken. De ene docent is beter te begrijpen dan de ander, dit wil zeggen dat ik bij het ene vak 5 woorden per 2 minuten versta en bij het andere vak 3 woorden per 5 minuten. De powerpoints zijn gelukkig begrijpelijk en duidelijk, dus daar heb ik momenteel al mijn kansen op ingezet. Vorige week moest iedere student die deel wil nemen aan de Spaans lessen een instaptoets maken. Hoewel ik zelf het idee heb dat mijn Spaans nog niet enorm vooruit gaat, bewijst deze toets dat ik toch nog iets van progressie maak. Kwam ik 3,5 week geleden in Sevilla zonder één woord Spaans in mijn vocabulaire, anderhalve week geleden sloot ik mijn Spaans cursus af met taalniveau A2 (het 1 na laagste niveau), mijn instaptoets heb ik behaald met taalniveau B1. Weer een niveautje hoger dus! :-)

Het afgelopen weekend ben ik met andere studenten naar Cadiz geweest, een stadje twee uren treinen van Sevilla. Hier schijnt het op drie na grootste carnaval van de wereld te zijn (bronnen niet gecheckt). Helaas was dit carnaval totaal anders dan we hadden verwacht. Aangekomen was het ontzettend druk op straat, maar waren er geen barretjes of iets dergelijks open. Ook werd er geen alcohol/drinken op straat verkocht, dit moest je zelf meenemen. Ten slotte was er bij dit carnaval ook geen muziek. In ieder geval heb ik het Spaanse carnaval meegemaakt en kan ik stellen dat ik volgend jaar toch liever carnaval in Nederland ga vieren.

Omdat dit zo ongeveer wel is wat ik te vertellen heb, zal ik weer verder met mijn knutselwerkje. Ik ben alle onbegrijpelijke Spaanse woorden uit de lessen op Post-its aan het schrijven en daarmee mijn muur aan het versieren. Heerlijk prutsen op kleuterklasniveau, wat wil je nog meer?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer