Even schrikken..

Heel cynisch werd een uurtje of 2 na het plaatsen van mijn vorige reisverhaal (en een uurtje of 4 nadat ik weer in Sevilla was geland) mijn veulentje geboren. Gelukkig hadden mijn lieve ouders het zo geregeld dat er een tvschermpje in de huiskamer stond, zodat ik via Skype kon volgen hoe m'n veulentje te wereld werd gezet. Ook het internetverbinding in de stal is geregeld zodat iemand 1-2 keer per week met de laptop naar Hakuna Matata loopt en ik een paar minuten verliefd naar d'r kan staren. Om mezelf af te leiden van al het gebeuren rond m'n paardje, ben ik bijna twee weken geleden naar Madrid geweest met Christien. Beide vanuit een andere kant van Spanje (Christien vanuit Valencia en ik vanuit Sevilla) stapten we op de bus om vervolgens uren later aan te komen in de hoofdstad. Hoewel het in onze 'eigen' steden prachtig mooi weer was, regende het vrijwel het hele weekend in Madrid. Dit weerhield ons er natuurlijk niet van om flink de toerist uit te hangen, van het ene park (naam van vergeten) naar een ander mooi gebouw (ook de naam van vergeten). Om een beetje op te warmen van uren in de regen en wind ploften we op zaterdagmiddag neer in Starbucks. Achteraf geen goed idee, want mijn tas werd gestolen. Na de aangifte op het politiebureau, waar ik nu bijna een professional in ben, was ik de schrik te boven en hebben we nog 1,5 dag genoten van de mooie stad. 

Hoewel ik de schrik te boven was, moest er helaas nog veel geregeld worden. Na een nieuwe buskaart, fietskaart, universiteitskaart en telefoon wacht ik nu, ruim anderhalve week later, nog steeds op mijn bankpas. Ik hoop dat de Rabobank zich van de goede kant laat zien en ik deze pas deze week nog ontvang, dan ben ik weer helemaal gelukkig. 

Inmiddels is de temperatuur hier gestegen tot ruim 30 graden. Hoewel het 's ochtends nog iets frisser kan zijn, zo'n 20 graden, loopt de temperatuur aan het eind van de middag op. Een aangenaam temperatuurtje voor een koukleum als ik. Ook is het hier na twee weekjes universiteit alweer vakantie. Dit keer doordat het Sevilliaanse feest Feria Abril plaatsvindt. Gister heb ik voor het eerst een paar uurtjes tussen de dansende menigte, met prachtige jurken en paarden gewaagd. Erg leuk om naar te kijken, zeker voor herhaling vatbaar dus. Afgelopen maandag heb ik m'n eerste tentamen gehad. Naarmate ik me ging verdiepen in de geschiedenis van de radio in Spanje vond ik het onderwerp steeds interessanter worden. Achteraf bleek dat ik me íets teveel had verdiept, het tentamen ging namelijk slechts over een paar oppervlakkige dingen die ik links had laten liggen. Ik hoop dus maar dat ik in juni nog een kans krijg. 

In eerste instantie dacht ik dat ik me rot ging vervelen deze vrije dagen, dus zoals gewoonlijk heb ik die alweer aardig volgepland. Ik hoop dat ik nog ergens een gaatje vind om wat achterstallig Spaansonderhoud weg te werken. Over twee weekjes komt Joukje langs, die wordt opgevolgd door mijn ouders en zus, waardoor het dan alweer eind mei is. Mijn ticket terug is ondertussen ook al geboekt: 29 juni verlaat ik deze prachtige stad. Gelukkig heb ik nog twee maandjes om te genieten van dit mooie land en mijn 'bezoek' kennis te laten maken met het mooie Sevilla..

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer