Dikke pret

Om met de deur in huis te vallen: dit prachtige verhaal wordt mede mogelijk gemaakt door Kasper van Dijk. Doordat mijn laptop een beroerte heeft gehad en nu in het Apple revalidatiecentrum ligt, heb ik voor enkele uurtjes Kaspers laptop in gebruik. Muchas gracias Kas!

Samen met mijn Finse languageschool genootje zit ik in Starbucks de week door te nemen en mooie verhalen te creeren voor de mensen thuis. Na een zeer rustig, maar relaxed weekend startte afgelopen maandag de laatste week van de taalcursus. Daarnaast startte afgelopen maandag ook de wilde zoektocht naar een studentenkamer. Voor die felbegeerde kamer moesten dan ook Spaanse telefoontjes gepleegd worden (niet leuk) & afspraken gemaakt worden. Na ongeveer 300 keer verdwaald te zijn geweest en verschillende kamers gezien te hebben, kon ik donderdag het contract tekenen voor een kamer in het centrum van Sevilla, dichtbij de universiteit. Nu ik het zo opschrijf klinkt het allemaal ontzettend makkelijk, geloof mij: dat was het niet. Bij de laatste kamer die ik heb bekeken heb ik iemand meegenomen die wel goed Spaans spreekt, want die Spaanse taal is toch nog niet helemaal mijn ding. Omdat er veel geregeld moest worden heb ik genoeg 'echte' Spaanse gesprekken moeten voeren (niveau kleuterklas). Met mijn meest lieve glimlach, die ik dan ook heeeel vaak in de strijd heb gegooid, probeerde ik iedere Spanjaard die me 'guapa' noemde, voor mijn karretje te spannen. Zo vond ik uiteindelijk de straten en winkels die ik nodig had en konden deze Spanjaarden iets langer naar mijn blonde haren staren. Iedereen blij. 

Vandaag zijn we uit het appartement van de taalschool vertrokken en naar Kaspers kamer verkast. Ik kan helaas morgenochtend pas in mijn fijne kamertje, dus deze dag stond dan ook in het teken van het scoren van een luchtbed. Net zoals handdoeken zijn luchtbedden erg schaars in deze stad. Uiteindelijk heb ik toch een gevonden, dus iedereen die langs komt is nu verzekerd van een slaapplaats. 

Het is de bedoeling dat we woensdag beginnen met de lessen op de universiteit, hiervoor is echter nog niets geregeld. Maandag gaan we hiermee als de wiederweerga aan de slag. Prachtige vooruitzichten dus.

Adios!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer