Blunderen

Na twee heerlijk drukke weken is het vandaag alweer 20 maart. Het bewijs dat de tijd ontzettend snel gaat hier. Er is eindelijk een soort van ritme in de lessen op de universiteit gekomen, dus dat betekent dat ik iedere dag twee tot zes uren in de schoolbanken zit. Na het afronden van ongeveer de vierde? lesweek ben ik erachter dat we momenteel heel veel  lesstof hebben die we in Nederland ook al hebben gehad. Het Spaans blijft echter moeilijk, dus dat compenseert het niveau weer. De eerste praktische opdrachten staan ook al in de agenda, waarmee je moet samenwerken met Spaanse studenten. Een leuke uitdaging dus.

De afgelopen week ben ik begonnen met roeien. Hoewel het moeilijker is dan ik had verwacht, is het superleuk! Leuke bijkomstigheid is dat ik eindelijk bezig ben met bruin worden. Helaas heb ik tijdens mijn tweede les alweer een heerlijke blunder begaan. Omdat ik al het ordinaire geroep van de vissers aan de kant keihard aan het negeren was, lette ik niet goed op en roeide ik in hun hengels. Na een tijdje verstrikt te zijn geweest in visdraad, kwamen de vissers natuurlijk niet meer bij van het lachen. Maar ach, zolang er nog iemand om kan lachen, vind ik het prima. ;-)

Het afgelopen weekend zijn Lysbert en Lianne langs geweest. Een weekend vol terrasjes, ijsjes, culturele dingen en gelukkig genoeg zon. Zoals altijd wanneer het leuk is, vloog het weekend voorbij. Gelukkig komt Yra over twee weken al een weekendje langs, waarna we samen terug naar Nederland vliegen. De week daarna ga ik met Christien naar Madrid voor een weekendje en in mei komen er nóg meer mensen langs. Leuke vooruitzichten!

Ondertussen maak ik optimaal kennis met het Spaanse studentenleven. Via, via leer je ontzettend veel mensen kennen, zodat je als je wilt iedere dag wel iets kunt ondernemen. Zo kun je op woensdag in een tapasketen voor slechts €2 een gigantisch glas wijn + tapa krijgen en heb ik een bioscoop met originele films + spaanse ondertiteling ontdekt. Zoals ik in het begin al zei: er is een soort van ritme in mijn Spaanse leventje gekomen. Er gebeuren dus niet zoveel ‘nieuwe’ dingen als in het begin, maar met alle leuke vooruitzichten zullen de verhalen binnenkort wel weer iets interessanter worden.. 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer