Beestenboel

“Ben je al zenuwachtig?” en “Heb je er zin in?” zijn de twee uitspraken die ik de afgelopen week het vaakst heb gehoord. Zenuwachtig was ik niet voordat ik naar Spanje vertrok, benieuwd naar waar ik terecht kwam des te meer.

Ondertussen zit ik op het bed in het appartement dat voor de komende twee weken mijn – en Kaspers – huisvesting zal zijn.  Oftewel, dat van ons én van een Duitse studente én van de huisbaas himself. Daarbij wonen er ook nog zo’n vier kippen, een eng kijkende kat, wat honden en vogels en een school vissen. Het appartement staat vol oude potten en pannen, klokken, schilderijen, sleutels en noem maar op. In één woord: interessant.

Zonder de jetlag, de enorme cultuurschok en de heimwee lijkt deze eerste dag in Spanje op geen enkele manier op mijn eerste dag in Nieuw-Zeeland, drie jaar geleden. Zonder een creepy gastgezin en mét een gezonde moeder zou ik deze vijf maanden in het land vol zonneschijn toch vol moeten kunnen houden. ;-)

In ieder  geval is het nu de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een supermarkt en te genieten van de heerlijke Spaanse zon. Eén troost: ik zal heus wel even aan jullie, in het koude Nederland, denken… 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer