Adiós!

Aan al het goede komt het einde. Zo ook aan het Sevilla avontuurtje. Na twee weken geklaagd te hebben over de onvoorstelbare hitte, de onmogelijke Spaanse tentamens en het missen van het paardrijden, sloeg de keiharde realiteit me vanochtend terecht in mijn gezicht. De laatste dagen zijn in gegaan, dus de hoogste tijd om tot het uiterste te gaan genieten van het heerlijke weer, de prachtige stad en alle leuke mensen hier in Sevilla. Maar eerst nog even twee tentamens maken. 

De afgelopen weken had ik al geen lessen meer aan de universiteit wat een beetje extra studeertijd betekende, die ook hard nodig was. Aan het gestudeer leek wekenlang geen einde te komen, maar op deze prachtige dinsdagavond lijkt dat einde toch eindelijk in zicht te zijn. Helaas weet ik al dat ik mijn Spaans examen niet heb behaald. Gelukkig wist ik vanaf les 1 dat het niveau voor mij te hoog was en dat het ook geen realistisch doel was, dus ik heb er geen tranen met tuiten om gehuild. Wat ik wel een schande vond is het andere tentamen waarvan ik al de uitslag heb gekregen, die overigens dramatisch laag uitviel. De uitslagen van de rest van mijn Spaanse brouwsels zal wel niet erg lang meer op zich laten wachten, dus ik hoop dat ik binnenkort toch nog een persoonlijk fiësta'tje kan vieren. 

Natuurlijk gaan er hoe dan ook fiëstas gevierd worden. Morgenavond speelt Spanje weer tijden het EK en ervaring leert dat daar de prachtigste feestjes uit voortvloeien. Dit samen met het einde van de tentamenweken is dus zeker iets om naar uit te kijken. De laatste dagen zitten voor bij behoorlijk volgeboekt, waardoor ik vrees dat ik donderdagnacht pas tijd heb om mijn koffer in te pakken. Met mijn hoofd voor mijn zwaar oververhitte ventilator, overdreven waaiend met mijn waaier kan ik me nu totaal nog niet voorstellen dat ik vrijdagmiddag weer met beide benen op de Nederlandse bodem sta. Natuurlijk heb ik ontzettend zin om een goddelijke kaassouflé pindasaus te eten en alle lieve mensen weer te zien, ontkennen dat ik mijn Sevilliaanse leventje ga missen kan ik echter niet. 

Ik zal m'n best doen om vrijdag zo'n 15 graden in m'n koffer te stoppen, zodat het ook heerlijk weer in Nederland wordt. Ik neem aan dat dit mijn laatste reisverhaal was. Bedankt voor het trouwe lezen en de leuke reacties! Wie weet wordt deze blog eens voor de derde keer geopend.. Er zijn tenslotte nog veel te veel prachtige landen te bezoeken! 

Reacties 1

Rixt 27-06-2012 01:49

Hee Svea!
Hier even een berichtje vanuit Groningen.
Ik dacht ik moet jou bijzondere verhalen ook eens lezen en gelukkig zeg, want wat heb je een schrijftalent, haha !
Nu kun je binnenkort je veulen in het echtechtecht bezichtigen!
en nog even veel plezier met de feestjes daar, maar hopen dat Spanje vandaag gaat winnen!!!
Xxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer